
Middag efter en massa timmar på IKEA
Idag blev det räkpaj med sallad:
½ avocado, fetaost, gurka & basilika
olja & balsamvinäger
De sladdriga "pinnarna" är Grilloumi" som jag stekt i baconflott. Så salta å knapriga! :)
Räkpajen är himla god och så BRA att ha i frysen!
här är receptet:
(Tack Dahlqvist för inspiration!)
Pajskalet som görs i en stor pajform:
4 ägg, 1 dl grädde, 2 msk smör, svartpeppar & Cayenne
Smält smöret i formen och häll över ägg & grädde som är ihopvispat
Grädda i 225 grader i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills det fått färg
Ta ut och låt svalna
Fyllning:
1 påse skalade frysta räkor. Tina dem någon timma på tidningspapper. det funkar också med halvtinade.
1 tub räkost 175 g
1 dl cr fraiche
citronsaft
dill
2 dl riven ost, jag rekommenderar denna :)

Smält ner räkosten med citron & cr fraiche i kastrull och värm på.
När det har blandat sig väl och blivit varmt, häll i räkorna. är det inte tinade så se till att allt blivit genomvarmt.
Blanda ner dillen
Häl ner blandningen i pajskalet och strö den rivna osten över. Jag tar ibland mer så att det verkligen täcker!
Grädda ca 15 minuter i ugnen eller tills det får färg för att bli knaprigt.
Låt gärna pajen stå för att "goa till sig"
Servera som jag med sallad!
Frys in det som blir över i folie så är det enkelt att ta med och att micra!
Nä, nu blir jag lite sur på Annica!! Räkost är en hel del E-ämnen i, vet att hon inte alltid är så noga med det. Men ok, NÅGON gång då, men inte för ofta. Riktig mat lagad från grunden ska det vara, även om man ibland blir less på det p g a den värld vi lever i.
SvaraRaderaHar du tips på vad jag ska ersätta räkosten med??Det fina m den e la att det är just stabiliseringsnedel...
SvaraRaderaNågon annan kvargost kanske? En fet en?
JAg köpte ny räkost idag... :(