tisdag 18 januari 2011

Garam masala-kyckling a la LCHF

Kom att tänka på ett gammalt VV-recept med garam masala-krydda...
Tänkte göra om det för det är ju kryddorna jag vill åt.
Har letat som en tok både bland receptlappar och på nätet - det finns inte!
Så jag försökte komma ihåg det.

Det skulle först marineras i citron och gurkmeja - men det hoppade jag över. Det var nog helt fel.
Marinaden var youghurt och lite grädde för att bli mindre trögt, garam masala, ingefära, vitlök (torkad), salt, svartpeppar, chili och cayenne. det blev för mycket hetta och för lite smak. Hmmm.
Sen tog jag och gjorde filen i småbitar - jaja det var la OK.
Marinerade en hel dag och sen stekte jag det i ugnen med lite klickar smör på. Smör behövde jag inte alls - det bara simmade omkring.

Sen gjorde jag en sås på youghurt och mango chutney - ja vet - SOCKER!!!
Till det ½ avocado och ½ mozarella.
Helt OK men inte alls det där WOW som jag ville ha!
Är mina smaklökar kassa kanske?
- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar