söndag 8 augusti 2010

LCHF-Pizza

Å va jag har varit sugen på pizza hela helgen...
Runt om i mitt nya område kryllar det av pizzabutiker.
nu är det ju fyllningen som jag vill åt, den där härliga smaken av smält ost och salami...

Så - jag googlade och snodde ihop nåt eget... Första gången jag använde fiberhusk!

Till degen som blev 4 bitar:
3 ägg som vispas med salt
6 msk rapsolja
lite grädde
3½ msk fiberhusk
Låt det stå och svälla ca 5 min
Sen plattade jag ut det med handen på plåt. Gick inte alls med verktyg, utan det ska vara handen...
In i ugnen ca 20 min i 175 gr så att det får lite färg


På med fyllningen:
grunden ett pkt avrunnen tomatkross
Salami, grön & gulpaprika
lite chevre ost
Lite kvibbille Ädel
konserverade champinjoner
Svartpeppar & oregano
Till slut ett tjockt lager med gratängost
Grädda i 225 grader ca 15 min eller tills det fått färg och luktar gott :)

Sådär fick jag mitt lystmäte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar