Kycklinggryta med kokos- & jordnötsås
2 kycklingfiléer i slantar
smör
gul lök, hackad
Sambal oelek
Broccolibuketter, färska
gul + röd paprika, tärnad
burkchampinjoner
Crämig kokosmjölk, 5 dl
Jordnötssmör (!)
lite grädde
Sweet chilisås
Rostade kokosflingor
cashewnötter
Stek kycklingslantarna i rikikt med smör tills de får färg och lägg åt sidan
Stek lök & sambal oelek i smöret som blivit över
stek champinjonerna
släng i broccolin
häll på kokosmjölken
Lägg i 2 rejäla klickar jordnötssmör - rör om tills det löses upp
Koka upp
Lägg i kycklingen och paprikan - koka i 15 minuter
Tillsätt grädde så att det blir en konsistens som du gillar
Smaka av med Sweet chilisås
Lägg upp och garnera med cashewnötter & rostad kokos - så gott!
Till detta gjorde jag en grön sallad.
nej inte en grönsallad - utan en
GRÖN sallad:
Sallad på kruka
färsk basilika
gräslök från trädgården
gurka
1 avocado
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar