Var bara liiiite hungrig - orkade inte göra nåt mäktigt - och då gör jag en koml´pilcerad sak istället :)
Svampsoppa:
Hittade i Skaldemans kokbok "GI-noll" ett recept på soppa. Men - recept och recept. Inte direkt - utan mer tips på att späda som en vill - det gillar jag!
Sagt och gjort - steka svamp är jag en fena på!
Tog 5 färska champinjorer och stekte dem i en massa smör i min teflonkastrull.
Sen las de åt sidan.
En burk skicade champinjoner utan spad (det sprar jag i ett glas) fräses i det smöret som blir över.
När vattnet kokat bort och de börjar få färg pepprar jag med vitpeppar (obs - INTE svart!), salt och cayennepeppar.
På med spadet, ½ grönsaksbuljong och grädde. Detta får koka en stund.
Sen ner i ett kärl för att mixas till en halvslät konsistens.
Tillbaka i kastrullen och värmen. Späd till önskad konsistens.
I med de stekta färska champinjonerna för att få lite motstånd i munnen och för ögat.
Klart!
Till detta har jag ostplättar:
2 dl riven ost, 2 msk majonäs, 2 ägg + oregano som klickas ut och gräddas i 250 grader i ca 5 min. Cayenne går att dusta ner i smeten även här...
Testade även parmessanflarn - men det var inte smart att göra på samma plåt. Men gott var det!
.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar